Pentru siguranța rutieră

“Peste 1600 de vieți se sting anual în urma accidentelor auto, e cât o localitate care dispare din păcate din România” – Laszlo Borbely

“De-a lungul anilor, ocupăm prima poziție în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul de decese în accidente rutiere, cu 86 de decese la un milion de locuitori, ceea ce se traduce în peste 1.600 de decese în fiecare an. Aceasta reprezintă echivalentul dispariției unei comunități din păcate în România din cauza accidentelor rutiere”, a afirmat marți Laszlo Borbely, consilier de stat în cabinetul premierului Ciolacu.

El a subliniat importanța oferirii de cursuri de educație rutieră cât mai numeroase pentru tineri, astfel încât aceștia să înțeleagă de la o vârstă fragedă riscurile implicate în conducerea nesigură.

“Șase din zece șoferi care consumă băuturi alcoolice și provoacă accidente sunt tineri sub vârsta de 35 de ani. Acest lucru este evident, poate pentru că nu au primit educația corespunzătoare, dar au fost întreprinse numeroase inițiative”, a menționat Laszlo Borbely, coordonator al Departamentului de Dezvoltare Durabilă în cadrul Guvernului.

El a adăugat că cel puțin 70.000 de oameni pierd viața pentru că nu primesc asistență medicală de prim ajutor în timp util și că situația ar putea fi ameliorată semnificativ prin informarea mai eficientă a publicului.

Departamentul de Dezvoltare Durabilă și Asociația EDIT au organizat marți o conferință la sediul Guvernului cu tema educației pentru siguranța rutieră.

În cadrul conferinței, UNSAR – Uniunea care reprezintă societățile de asigurare din România, a participat și a anunțat intenția de a propune un proiect de lege pentru instituirea “Săptămânii Siguranței Rutiere în România”, modelată după practicile adoptate de alte state.Leave a Reply